Суперзвездата на световния футбол  спечели рекордна седма  Той пребори конкуренцията на Роберт

...
Суперзвездата на световния футбол  спечели рекордна седма  Той пребори конкуренцията на Роберт
Коментари Харесай

Лионел Меси взе историческа седма Златна топка

Суперзвездата на международния футбол  спечели рекордна седма  Той пребори конкуренцията на Роберт Левандовски и Жоржиньо, които се подредиха втори и трети в класацията на " Франс Футбол ". Топ 5 допълниха Карим Бензема и Нголо Канте, до момента в който носителят на пет " Златни топки " Кристиано Роналдо остана чак шести.

След следващо доста сполучлива година на клубно и национално равнище Меси събра най-вече гласове в анкетата на " Франс Футбол " и получи оценката. Аржентинецът вкара 30 гола в Ла Лига и завоюва " Златната обувка " на шампионата, а през лятото завоюва първия си трофей с Аржентина - Копа Америка. Последва трансфер в ПСЖ, където нападателят е в развой на акомодация.
Кой ще бъде новият притежател на " Златната топка "?
Тази вечер ще стане ясно името на новия притежател на Златната топка за 2021 година. Събитието стартира в 21:30 ч. българско време и ще про...

За мнозина " Златната топка " трябваше да отиде при Роберт Левандовски. Нападателят на Байерн Мюнхен вкара внушителните 41 гола в Бундеслигата през предишния сезон, с което счупи върха на великия Герд Мюлер. Левандовски бе спряган за " Златната топка " и през 2020-а, само че тогава " Франс Футбол " не връчи оценката поради пандемията от ковид.

На трета позиция се подреди Жоржиньо, който имаше извънредно сполучлива година както на клубно, по този начин и на национално равнище. Италианецът първо стана европейски първенец с Челси, спечелвайки Шампионска лига, а по-късно стъпи на европейския връх с Италия на Евро 2020. Халфът бе непрекъснат в изявите си, играеше регулярно и завоюва двата най-големи отборни трофея за годината.

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР